Как естествено да преборим грипа?

Грип? Вируси? Как да се преборим с тях? Нови вируси ни атакуват! Грипна епидемия! Това са само примери за водещите заглавия по медиите. Дали са нови или стари, въпросът е, че ги има. Как да се справим с тях? Ето тук сме насреща ние. Винаги се фокусираме върху самия вирус, тогава когато вече ни е атакувал. Когато не се грижим за себе си вирусите и съпровождащите ги бактерии са на свобода. Причина за това може да е недохранване, физически и психически стрес и много други. Ако имунната ни система е здрава и функционира правилно ще можем да се справим с грипа и вирусите още от зародиш.

Можем ли да предотвратим грипа? Разбира се! Ясно е, че не можем да живеем в балон. Постоянно сме изложени на вируси и бактерии, но можем да укрепим имунната си система, така, че да я защитим. Като съюзници в превенцията срещу грипа и настинката са много лечебни растения като джиндифил, ехинацея, прополис. Те биха облекчили назалната конгестия и дразненето в гърлото. Ние от Силициум България предлагаме простички стъпки за подобряване на вашето състояние.

Много ефективен за облекчаване на болката в гърлото е прилагането на Силициум G5 Силиплант като компрес върху гърлото, да го оставим за една нощ или да го подновяваме 2-3 пъти на ден.

За справяне с носните секрети и запушването на носа, освен промивките с морската вода, така и тези измити със Силициум G5 Силиплант, биха довели до положителни резултати.

Ако вече сме се заразили, най-добрия начин за възстановяване и намаляване на симптомите е хубавата и качествената почивка, правилното хидратиране, натурални сокове, плодове и разбира се нашия добър приятел – Витамин C. Тези, лесно достъпни и домашни методи имат огромен потенциал да тонизират и възстановят имунната система.

*Всички тези предложения и препоръки са направени общодостъпни и не трябва да забравяме, че за всеки конкретен случай трябва да се консултираме с квалифициран здравен специалист!