Оргоно Спорт Възстановителна добавка

Нашето тяло се нуждае от основни хранителни вещества, за да се възстанови от натоварването и физическото износване. Именно хранителните добавки могат да ги осигурят в практически състав.

Оргоно Спорт е течна хранителна добавка, богата на силиций и глицин. Това е продукт, специално създаден за тези, които извършват физическа активност и спорт. От една страна, силицийът е минерал, особено присъстващ в съединителната тъкан. Докато глицинът е аминокиселина, разпределена в тялото. Комбинацията от неговите съставки се фокусира върху подхранващи поддържащи тъкани като мускули, стави и кости.

Научните проучвания показват, че силицийът стимулира производството на колагенов протеин, който от своя страна играе основна роля в храненето на ставите, мускулите, костите и други тъкани като кожата. По този начин той е допълнителен принос за организма и това може да бъде полезно за предотвратяване на наранявания на спортисти и за бърза спортна регенерация. Доказано е също, че силицийът благоприятства асимилацията и фиксирането на калция в костите. Ето защо, независимо дали има нараняване или искате да го предотвратите, включването на силиций в ежедневната ни диета може да ни донесе здравословни ползи.

Глицинът е аминокиселина, широко разпространена в организма и също функционира като невротрансмитер на нервната система, като има следните функции:

1. Регулира поведението на двигателната система

Глицинът, заедно с други невротрансмитери, участва в регулирането на движенията, поддържа мускулния тонус и мускулните групи могат да бъдат координирани за извършване на последователни действия.

2. Регенерира тъканите

Глицинът практически в целия организъм допринася за развитието и регенерацията на клетъчните тъкани благодарение на действието му като аминокиселина.

За да може нашето тяло да се възползва от въздействието на хранителните вещества, те трябва да могат да влизат в дълбочината на нашите клетки. Поглъщането им през устата не е достатъчно, трябва да сме сигурни, че те достигат до мястото, където имаме нужда.

По този начин учени като Д-р Льоик Ле Рибот се занимават с проучване и разработване на вещества, способни да подхранват тялото ни. Le Ribault и Silicium España Laboratories обединиха усилията си, за да предоставят на ваше разположение линията продукти, богати на силиций, силно асимилируеми от организма, и линията от специализирани продукти Orgono за хора, които ежедневно извършват физически активности и спорт.

Понастоящем използването на добавките със силиций от Silicium España Laboratories се препоръчва от много остеопати, натуропати и здравни специалисти. Особено по време на процесите на остеоартикуларни и мускулни проблеми, които са често срещани при спортисти и по време на стареене.

Не забравяйте, че ключът към здравия спортист е да поддържа тялото активно, без да го претоварва и да го подхранва балансирано.