Косата изглежда по-добре със силиций!

Стресът и умората оказват отрицателно въздействие върху косата ни. Вашата грижа е много важна и трябва да сме нащрек за внезапна промяна във външния вид, тъй като тя може да определи липсата на витамин. Една балансирана диета е от съществено значение за здравата и силна коса. Загубата на яркост, обем и външен вид на разделени краища могат да бъдат някои от последиците от това, че не обръщаме внимание на косата си: не внимаваме при разресване или след многократно прилагане на агресивни продукти за скалпа.

В тази линия, един от най-полезните минерални хранителни вещества за косата е силиций, защото укрепва структурата на косата, ускорява растежа, забавя, намалява себореята, подобрява микроциркулацията и осигурява блясък и хидратация на косата. Приемането на силиций дневно може да помогне за забавяне на стареенето на косата чрез метаболитно стимулиране на клетките. Той не само укрепва съединителната тъкан, но също така оптимизира снабдяването с хранителни вещества на корена на косата и поддържа баланса на влагата на скалпа и космените фоликули.

Косопадът може да се появи няколко пъти през годината. Сега през пролетта скалпа ни е във фазата на обновяване и с преминаването на сезоните той претърпява множество промени. В лицето на лятото, време, когато има постоянна кожна агресия, причинена от хлор от басейна или от по-голямо излагане на слънце, е особено важно да си обърнем внимание, за да избегнем всякакви щети. В случай, че падането е значително и косата губи плътност бързо, е необходимо да отидете при дерматолог, да ви даде правилни съвети и да изберете лечение, което забавя падането и подобрява състоянието й.

Факторът на възрастта също играе важна роля в здравето на косата, тъй като с напредването на възрастта запасите на силиций в нашето тяло намаляват. Има и промени в кожата, ноктите и костите. Следователно трябва да компенсираме този недостиг с поемането на силиций. Той може да се намери в храни като ориз, овес, слънчогледови семена и целина, въпреки че хранителните добавки с органичен силиций имат добри резултати.

В Силициум България имаме продукти като Силициум G7 Красота, който съдържа органичен силиций, витамин Е и селен, елементи, които подхранват кожата, косата и ноктите, и Силициум G5 Силиплант, богат на силиций, хвощ и розмарин. И двете съдържат естествена формула с ортосилициева киселина, стабилизирана от органичен комплекс. Тази молекула от силиций представлява най-добрата асимилация от организма, която се отразява в ускорените резултати.

Що се отнася до начина на употреба, G7 Красота се предлага в таблетки и се препоръчва да се консумират два пъти дневно. Докато G5 Силиплант е течен, с приятен зеленчуков вкус и 15 ml се приемат няколко пъти на ден, около 10 или 15 минути преди хранене и приемане на други лекарства.